Lataa tulostimen ajuri ilmaiseksi - ajurit ja ohjeet

Tulostimen ajurien latauskeskus

Olemme tämän sivun alaosaan keränneet avuksesi suorat linkit tulostinvalmistajien ajurien lataussivulle. Kun lataat ajurin suoraan laitevalmistan sivuilta, et ota riskiä että lataat koneellesi haittaohjelman. Windows käyttöjärjestelmä lataa yleensä tulostimen asennusvaiheessa itse ohjaimet jopa automaattisesti, mutta laitevalmistajan sivulta saa laajemman ja monipuolisemman ajurin. Kerrataan ensin pari tärkeää asiaa tulostimen ajureista, niin tiedät mitä ja miksi olet lataamassa. 

 

Älä päivitä ajuria turhaan

Tulostinvalmistajat suosittelevat päivittämään tulostimen ajurin säännöllisesti tai jopa automaattisesti. Perusteluna on, että uusimmilla versioilla komponeteista saadaan paremmin tehot irti eli laite on nopeampi. Ihannemaailmassa näin varmasti onkin, mutta käytäntö on aivan muuta. Uudet ohjelmistoversiot sisältävät "bugeja" eli virheitä, jotka saattavat estää tulostimen toiminnan kokonaan juuri sinun tietokoneesi ja käyttämiesi ohjelmistoversioiden kanssa. Kannattaa siis muistaa, että "älä korjaa sellaista, mikä ei ole rikki". Mikäli tulostimesi toimii mielestäsi normaalisti, on ehkä turha kaivaa verta nenästään lataamalla uutta ajuria. Joitakin vuosia sitten ajurien päivittäminen saattoi olla perusteltua, mutta nykyään alkuperäiset ajurit ovat niin laadukkaita heti asennusvaiheessa, että päivittäminen kannattaa tehdä vain poikkeustapauksessa, mikäli tulostin ei toimi. On parempi käyttää toimivaa ajuria kuin uusinta ajuria.

 

Ajurin lataus cd-levyltä vai lataanko sittenkin netistä?

Kun olet ostanut uuden tulostimen on laatikossa yleensä mukana cd-levy, jossa on ohjain- eli ajuriohjelmisto. Lyhyt vastaus otsikon kysymykseen. Ajuria ei kannata ladata cd-levyltä, sillä ohjelmisto voi olla hyvinkin vanha ja siinä voi olla vielä tulostinmallin alkuhistorian aikaisia beta-vaiheen virheitä. Mikäli siis olet nettiyhteyden päässä, niin lataa ajurit valmistajan sivuilta tai anna Windowsin hoitaa homma automaattisesti.

 

Mihin tulostimen ajuria tarvitaan? 

Oheislaitteen eli tässä tapauksesa tulostimen ajuri on ohjelmisto, joka ohjaa tietokoneen oheislaitetta. Ajuri tunnistaa käytettävän laitteen ominaisuudet ja toisaalta se luo käyttöjärjestelmäkohtaisen rajapinnan, jonka avulla käyttöjärjestelmä pystyy antamaan toimintapyyntöjä tulostimelle. Uudehkoissa tulostimissa suuri osa ajurin tehtävistä on siirtynyt tietokoneelta itse oheislaitteessa olevalle suorittimelle, ja laitteistorajapinta tietokoneeseen toteutetaan jonkin standardinmukaisen liitynnän, kuten esimerkiksi USB tai langattoman yhteyden kautta. Tällöin ajurin tehtäväksi jää ohjata rajapintaa. Ajurien asennus on nykyään mutkatonta eli ajuri asennetaan tai poistetaan käynnistämättä konetta uudelleen ja asennus tapahtuu yleensä automaattisesti.

 

Ajuri voi vaikuttaa mustekasetin toimintaan

Myös tulostimien värikasetit kommunikoivat nykyään tietosirun välityksellä tulostimen ja tietokoneen kanssa. Siksi on tärkeää, että myös tarvikekasettien eli muun kuin laitevalmistajan tulostimelle tekemässä tai uusioimassa värikasetissa on uusin mahdollinen tietosiru ja ohjelmistoversio. Me, eli variaine.fi olemme yksi Suomen suurimmista ja kokeneimmista mustepatruunojen ja värikasettien maahantuojista, sillä olemme toimineet alalla jo vuodesta 1995. Seuraamme jatkuvasti kasettien sirujen versiopäivtyksiä ja jos tulee jokin päivitys, joka estää varastossamme olevien kasettien toiminnan poistamme kasettimallin myynnistä ja päivitämme tietosirun. Tunnemme tulostusasiat ja haluamme auttaa sinua ja asiakkaitamme tulostamaan laadukasta jälkeä ilman häiriöitä.  Vaikka olemmekin alkujaan toimineet pääasiassa yritysten, kuntien ja yhdistysten kanssa, niin nykyään verkkokaupastamme voivat tilata myös kuluttaja-asiakkaat eli yksityishenkilöt. Kuntia, yrityksiä ja yhdistyksiä varten kaupassamme on mahdollisuus automaattisesti maksaa vaikka verkkolaskutuksella, mutta myös kaikki muutkin laskumuodot, sekä tietenkin kaikki verkkopankit, luottokortit ja postiennakkokin  käyvät maksutapoina. Kun ajurit on asennettu ja vajaatäyttöinen aloituskasetti uhkaa loppua, niin tervetuloa takaisin verkkokauppaamme www.variaine.fi

Pidemmittä puheitta, tässä kaikkien tulostinmerkkien ajurien latauslinkit:

HP

SAMSUNG

BROTHER

CANON

EPSON

XEROX

OKI

DELL

RICOH

TOSHIBA

SHARP

KONICA-MINOLTA

KYOCERA

PANASONIC

LEXMARK